Невинен, излежал 18 г. за престъпление, извършено от други, ще вземе компенсация от 3,5 млн. долара
Невинен, излежал 18 г. за престъпление, извършено от други, ще вземе компенсация от 3,5 млн. долара / iStock/Getty Images
Специализираният наказателен съд призна за виновен Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския, за ръководител на престъпна група и за приготовления за убийства, съобщиха от съда.

Наказанието на Йосифов е осем години затвор при строг режим. Заедно с него за виновен е признат и Петко Стоянов, осъден на четири години затвор. Стефан Гевгелийски е осъден на пет години затвор за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като беше оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група. Красимир Петров също е оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група.

Спецпрокуратурата поиска екстрадицията на Йоско Костинбродския


Други двама, Борислав Йоневски и Васил Стоянов, са осъдени на по пет години затвор, а Борислав Алексиев и Валери Владов са получили по четири години за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок от днес пред Апелативния съд.