3-ма работници с опасност за живота след злополука в „Биовет” – Пещера
3-ма работници с опасност за живота след злополука в „Биовет” – Пещера / netinfo

Трима работници от завод „Биовет” – Пещера са пострадали при трудова злополука в завода. Те са с различна степен на изгаряния, като има опасност за живота им. Пострадалите са настанени в Клиниката по изгаряния в Пловдив.

Работниците са първо денонощие на термичен шок и има опасност за живота им, каза за Дарик радио д-р Елена Милева от Клиниката по изгаряния в Пловдив. Мъжете са с различна степен на изгаряния, като то е над 20 %, което винаги е рисково, добави д-р Милева.

За сега няма опасност да загубят зрението си, става ясно след консултация с очен специалист.

Мъжете са пострадали, докато са ремонтирали аварирала муфа на 6-киловолтов захранващ кабел. Сутринта около 9 часа те започнали ремонта на авариралия източник. Залята с асфалт съединителна муфа гръмнала в резултат на късо съединение и нагорещеният асфалт се разпръснал и обгорил тримата работещи наблизо мъже.

От Областната инспекция по труда в Пазарджик твърдят, че късото съединение на открити проводници най-вероятно е предизвикало аварията в „Биовет“ – Пещера и категорично не може да се говори за човешка грешка или за пропуски в трудовата дисциплина. Работниците са били преминали инструктаж по безопасност на труда, работили са с лични предпазни средства, информира още Нели Янакиева, директор на Областната инспекция по труда в Пазарджик. Пострадалите са назначени с трудови договори, имат и лични застраховки, добави Янакиева.

В момента се прави оглед на място, за да се установят точните причини за аварията.

Други новини от Пловдив