23-годишният шофьор от Симеоновград е все още в кома
23-годишният шофьор от Симеоновград е все още в кома / Sofia Photo Agency, архив

Няма промяна в състоянието на 23-годишния Данаил Георгиев, който уби шестима младежи в навечерието на Великден в Симеоновград. Той бе приет по спешност в пловдивската болница „Свети Георги" с тежка контузия на мозъчните структури, съобщи ръководителят на клиниката доц. д-р Чавдар Стефанов.

Той потвърди, че не е настъпила съществена промяна в състоянието на пострадалия от приемането му до момента.

Данаил Георгиев е на механична вентилация и в кома. Лекарите са установили тежка черепно-мозъчна травма, която на този етап не подлежи на неврохирургична интервенция. За прецизното проследяване на състоянието на пациента в кома днес отново ще му бъде направена компютърна томография на главата.

Тъй като мъжът е и с тежка контузия на подбедрицата днес или в сряда, в зависимост от състоянието, ще му бъде направена планова травматична операция, уточни доц. Стефанов.

Вчера близките на младежа за пръв път го посетиха в болницата. На 3 май жители на Симеоновград, обединени в инициативен комитет, ще организират протест срещу лошото състояние на пътя, където стана тежката катастрофа.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в Симеоновград, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишния Даниел Георгиев. Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.