В кратко интервю за телевизия "Алсат" говори и 17-годишната Зулейха Яшаровска, една от оцелелите след трагичния инцидент на магистрала "Струма", при който загинаха 46 души.

Яшаровска споделя, че се е опитвала да счупи прозореца на автобуса с ръце.

На въпрос дали си спомня нещо, момичето отговаря, че повечето неща не ги помни.

Магистрала „Струма“ - 24 часа след трагичния инцидент (ГАЛЕРИЯ)

Тя разказва, че е стояла най-отзад в автобуса. Попитана как е успяла да се измъкне, Зулейха казва, че е спяла и се е събудила от викове и писъци.

"Исках да взема чукчето, за да счупя прозореца, но не успях и тогава опитах с ръка", споделя момичето.

След това няма спомени, а когато дошла в съзнание, била на земята.

26-годишният Лулзим Сюлеймани, който е друг от 7-те оцелели, разказа по-рано през деня какви са спомените му от трагичния инцидент.

Оцелял в трагедията на „Струма“: Беше като по филмите (СНИМКА)

"Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим", споделя той.

Сюлеймани разказва как е избягал, като е счупил една от прозорците на автобуса. "Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох. Пътувах с моята годеница“, разказва още той. 

Именно Сюлеймани е бил човекът, помогнал на пътуващите в автобуса да избягат. Той беше посетен в болницата от сръбския посланик у нас, който му пожела бързо възстановяване.  Припомняме, че в нощта на понеделник срещу вторник, при инцидент на АМ "Струма", пътнически автобус се запали. 45 души загинаха, а седем бяха ранени. Те са настанени в "Пирогов", без опасност за живота са.

24 ноември 2021 е обявен за ден на траур в памет на жертвите от АМ "Струма" и на деветте души, които загинаха в пожар в дома за възрастни хора в с. Рояк.