/ ThinkStock/Getty Images
Предаденият на съд от Окръжната прокуратура в Шумен Г. Р., който убил свой колега овчар по особено мъчителен начин и с особена жестокост, бе признат за виновен от Шуменския окръжен съд. Наложено му е наказание "лишаване от свобода" за срок от 17 години, които 46-годишният подсъдим ще изтърпи при строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, подсъдимият и пострадалият - 73-годишният К. И., известен с прякора Чарли, били наемани от живеещите в шуменското село Зайчино Ореше като овчари. Те не можели да се спогодят кое стадо в коя нива да се пасе и на коя чешма да се води на водопой.

На 24 юли 2018 г. отново възникнал конфликт между двамата. Чарли започнал да псува колегата си. В отговор Г. Р., който бил употребил алкохол, нанесъл удари с юмруци в лицето на 46-годишния пастир. След като Чарли паднал на земята, подсъдимият го ритал в гърдите, скачал върху тялото му.

Започна дело за жестокото убийство на млада жена в столичния квартал „Банишора“

Смъртта на 73-годишния Камен настъпила вследствие на тежка гръдна травма, с двустранно счупване на ребра и гръдна кост, контузия на бял дроб и кръвоизлив в гръдния кош, сочи съдебномедицинската експертиза по делото.

Подсъдимият страдал от лека умствена изостаналост - лека съм средна дебилност. След привличането му като обвиняем признал вината си и изразил съжаление за стореното. По-късно отрекъл да е извършил убийството.

Вината му се доказва от множеството свидетелски показания и веществени доказателства. По делото са разпитани 33 свидетели.

Подсъдимият е в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража", взета с определение на съда на 27 юли 2018 г., която в момента търпи в затвора в Ловеч. Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.