Започва обучение на администрацията как да използва система за обществени допитвания
Започва обучение на администрацията как да използва система за обществени допитвания / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Служители на администрацията ще бъдат обучени как да вграждат и използват централизираната система за демократично ориентирано вземане на решения с участието на гражданите и бизнеса. Технологичното решение за онлайн референдуми е част от проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Подобряване на административното обслужване на потребителите чрез надграждане на централните системи на електронното правителство". Той е на стойност почти 12 милиона лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от ЕС.

Системата за участие на гражданите и бизнеса във вземането на решения е съвременна като технология, функционалност, съдържание, навигация и дизайн. Тя се отличава с високо ниво на достъпност, полезност и сигурност.

Целта на обучението е да повиши квалификацията на специалистите от министерствата и агенциите, които ще вграждат разработената по проекта система. Технологичното решение трябва да бъде интегрирано в интернет страниците на държавните институции.

Представителите на администрацията ще преминат теоретичен и практически курс на обучение. Те ще научат как функционира системата за електронна демокрация, как се регистрират потребители в зависимост от различните роли и дейности, как се работи със секциите „Теми за дебат", „Въпроси", „Предложения", „Анкети".

Започва обучение на администрацията как да използва система за обществени допитвания
netinfo

Проектът „Развитие на административното обслужване по електронен път" K10-31-1 се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския
социален фонд."