/ БГНЕС, архив
Азербайджан играе ключова роля за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа. За това подкрепяме този проект. Това каза президентът Румен Радев в началото на разговора си с президента на Азербайджан Илхам Алиев по време на двудневното му официално посещение в Баку.
 
Българският президент декларира подкрепата си за Южния газов коридор, където Азербайджан играе ключова роля. По думите му този проект ще допринесе за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа.
 
България ще доставя газ от Азербайджан от 2020 г.

"Добрият политически диалог е доказателство за добрите отношения във всички сфери. За това подкрепяме този проект. Също така има възможност за развитие на други инфраструктурни проекти", допълни Румен Радев.
 
Българският президент наблегна и на изграждането на директната въздушна линия между София и Баку, защото това ще допринесе за развитието на отношенията между двете страни на всички нива.
 
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев увери, че ще се обменят идеи за подобряване на сътрудничеството между двете страни. По думите му идеите, които двама са споделили помежду си по време на разговорите на "четири очи", ще спомогнат за подобряване на това сътрудничество. "Имаме добри политически и икономически отношения, по в областта на икономиката има още много потенциал за развитие", добави Алиев.

Той каза още, че България е много близък на Азербайджан партньор и приятелска страна. "Вашата визита показва, че сме добри приятели. Надявам се сътрудничеството ни като приятелски държави да продължи", подчерта азербайджанският президент.