УС на ДФ „Земеделие” прие искането за освобождаване на Асен Друмев
УС на ДФ „Земеделие” прие искането за освобождаване на Асен Друмев / netinfo

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е приел заявлението на Асен Друмев за освобождаване от длъжността изпълнителен директор на фонда. Това съобщиха от Министерството на земеделието и горите.

В съобщението се посочва, че Асен Друмев е подал заявлението на 4 май 2007 година до Нихат Кабил - в качеството му на министър на земеделието и горите, на председател на Управителният съвет на ДФ "Земеделие" и компетентен орган на Разплащателната агенция, като е изтъкнал лични причини.

След съгласуване с министър-председателя, министър Кабил е оттеглил предложението си за изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Държавния фонд да бъде определена Ализан Яхова. На 17 май след редовното заседание на Министерския съвет, министър Кабил ще предложи за съгласуване кандидатура за изпълнителен директор, след което предложението ще бъде разгледано от Управителния съвет на фонда.

Съветът реши още да освободи Красимир Калинкин от длъжността заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” и определи на негово място Ангел Кинанов.