/ БГНЕС
„Булгартрансгаз“ отвори офертите за изграждане на нов магистрален газопровод
Три компании са подали оферти за обществената поръчка на "Булгартрансгаз" за новата газова отсечка от турската граница до сръбския град Зайчар. Това стана ясно по време на публично отваряне на документацията. В консорциумите има фирми от Италия, Унгария и Саудитска Арабия.

Тръжната комисия ще работи до края на март, когато се очаква да бъдат отворени и ценовите предложения, съобщи Владимир Малинов, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

„Булгартрансгаз” поднови проекта „Турски поток”

"Булгартрансгаз" отвори днес офертите в процедурата за избор на изпълнител за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура - паралелно на северния магистрален газопровод до българо-сръбската граница. Пълните имена на кандидатите ще бъдат разпространени със съобщение на държавния газопресносен оператор.

Търгът за строежа на „Турски поток“ ще бъде възобновен

Постъпили са три оферти. Те се от ДЗЗД Консорциум - Газово развитие и разширение в България ГРРБ, с участници Консорцио Варна 1 (учредено от Бонатти С.П.А и Макс Щрайхер С.П.А) и Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л-клон България; Обединение от Industries Fovallalkozo Zrt и Industries-KVV Kivitelezo Zrt; и Обединение Консорциум Аркад с участници Аркад Ей Би Би С.п.А и Аркад Енджиниъринг енд Констръкшънс Къмпъни.
БТА, БГНЕС