Станишев: „Кремиковци е приватизиран по не най-добрия начин
Станишев: „Кремиковци е приватизиран по не най-добрия начин / netinfo

„Кремиковци" е приватизиран по не най-добрия начин и това чувствително затруднява ролята на държавата в управлението на металургичния комбинат, това заяви в Смолян министър председателят Сергей Станишев по повод започналите поредни протестни действия на работниците в комбината заради неизплатените заплати и незадоволителното изпълнение на договора за ишлеме с украинската фирма „Ворскла Стийл".

Все пак държавата притежава 25% от акциите и се прави всичко възможно да бъде намерен сериозен инвеститор, за да се подобри финансовото положение на „Кремиковци", каза още премиерът.

Металургичният комбинат е важен социално-икономически обект за страната ни и в това не трябва да има никакво съмнение подчерта Станишев. Премиерът отказа да коментира смъртта на Ахмед Емин, като заяви, че спекулациите трябва да спрат

заради близките и колегите на починалия. Той обаче обяви, че утре ще бъде назначен изпълнителен директор на държавен фонд „Пътища", но отказа да съобщи кой ще бъде той. Сергей Станишев днес е официален гост на празника на Смолян.