Сред приоритетите на НАПИ са прозрачност и откритост на дейността
Сред приоритетите на НАПИ са прозрачност и откритост на дейността / снимка: Sofia Photo Agency

Екипът, който в момента ръководи Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ), прави всичко възможно да няма проблеми и да се възстанови доверието на Европейската комисия, за да възстановим средствата, които са спрени за момента. Това каза Янко Янков, изпълнителен директор на НАПИ в интервю за предаването „Седмицата” на Дарик.

На въпрос за това кои са приоритетните пътища за управлението на Янков, той заяви, че задачите и целите, които са поставени, са именно усвояване на средствата и построяване на обектите от републиканската пътна мрежа и магистралите. „Задачите и целите, които са поставени, не са до избори или до година, а те са в оперативен порядък така, както сме ги планирали”, обясни още новият директор на НАПИ.

По отношение на ангажиментите, които поема, Янко Янков каза, че основният приоритет, който си поставя НАПИ, е прозрачност и откритост на дейността.

На въпрос дали ще се повиши цената на винетката заради нужда от финансиране Янко Янков каза, че няма да има увеличение, цената няма да се променя.

Цялото интервю с Янко Янков може да прочетете ТУК