Първанов: Панаирът ни показва добрите неща, които се случват у нас
Първанов: Панаирът ни показва добрите неща, които се случват у нас / netinfo

„Експозициите на започналия днес 64-ти Международен технически панаир показват, че в България се случват много добри неща, които рано или късно ще трябва да бъдат забелязани и от самите нас", заяви президентът Георги Първанов, преди да пререже лентата на ЕСЕН 2008. Според него изложението показва, че интегрирането на българската икономика в европейските бизнес структури дава забележителни резултати, макар и на първоначален етап.

„Създадени са всички предпоставки за ново качество на инвестиционния процес и за изграждане на нова индустриална база”, каза още Първанов.

Президентът присъства на откриването на италианското участие. Италия е страна-партньор на есенния панаир и се представя с близо 400 фирми. След това Георги Първанов разгледа и Автосалона, където тази година са изложени над 250 модела автомобили.

150 000 гости се очаква да посетят тази седмица Международния технически панаир. Рекорден брой са новости – 211, 46 от които – световни, са представени в експозициите на панаирното градче. Ангажираните изложбени площи са с 12 на сто повече в сравнение с миналата година.

В 64-тото издание на деловия форум за инвестиционни стоки и услуги участват 3202 фирми от 45 държави, като най-силно застъпените браншове са машиностроене и строителство. В разположените на 14 декара експозиции на автомобилния салон са включени 250 марки автомобили, 13 от които ще имат своята премиера в България.