Открили фалшиви винетки за товарни автомобили през февруари
Открили фалшиви винетки за товарни автомобили през февруари / netinfo

През февруари са били открити 12 фалшиви винетки за района на София и Софийска област, които са основно за товарни  автомобили. Това каза пред журналисти директорът на дирекция  "Пътни такси и разрешения за специално ползване на пътищата" в Агенция "Пътна инфраструктура" Александър Косерков. За леки автомобили не са открити фалшиви винетки.

Косерков каза, че фалшивите винетки наподобяват оригиналните, но са с лошо изработен холограмен стикер, съобщи БТА.

Днес също беше направена проверка на пунктове за продажба на винетки. След нея Косерков обяви, че не са били засечени нарушения, но е констатирано, че не за всяка винетка са били издавани касов бон и квитанция. Косерков заяви, че това нарушение е от компетенциите на НАП и данъчната администрация, за което те ще бъдат своевременно уведомени. „Броят на взетите от дистрибутора винетки съответства на продадените и наличните количества", уточни Косерков.

В страната има над 1400 крайни разпространителски пунктове на винетки и навсякъде ще бъдат правени проверки, каза експертът. Очаква се да бъдат продадени винетки за около 200 млн. лв., до края на февруари оборотите са над 100 млн. лв.