Ниското ниво на река Дунав не пречи на пътническите кораби
Ниското ниво на река Дунав не пречи на пътническите кораби / снимки: БГНЕС

Ниското ниво на река Дунав не пречи на пътническите кораби, които осъществяват круизи до пристанище Видин. Това съобщи пред БТА Иво Иванов, управител на „Пристанище-Видин”.

Само за месец август са осъществени 25 круизни пътувания до пристанището във Видин, като до края на месеца се очаква техния брой да достигне 30. Освен предвидените по график 30 приставания на пътнически кораби във Видин акостират и извънредни курсове, уточни Иванов.

Нивото на река Дунав при Видин днес е 87 см, като за последното денонощие е регистрирано покачване от 2 см. При Ново село водният стълб показва ниво от 40 см, отчетено е покачване от 8 см.

Нивото на Дунав при Лом днес се е покачило с 1 см и е 81 см над морското равнище, но остава ниско, съобщиха от хидро-метеорологичната станция в града. Заради маловодието по коритото на реката са се показали големи ивици земя и водата се е отдръпнала далеч от дигите. Корабите трудно преминават край Оряхово - км 677, край видинското село Гомотарци - км 824 и край остров Петрич до Лом - км 759.

Ниското ниво на река Дунав не пречи на пътническите кораби
netinfo