Нагнетяват допълнително газ в хранилището в Чирен
Нагнетяват допълнително газ в хранилището в Чирен / снимка: БГНЕС

Правителството реагира на последните събития в Украйна и сме започнали да нагнетяваме допълнителни количества природен газ в хранилището в Чирен, каза пред журналисти в Министерския съвет икономическият министър Драгомир Стойнев.

Утре има гласуване на вот на недоверие към правителството и на дебатите се видя, че опозицията е абсолютно неподготвена. Нямам никакви притеснения - за една година направихме много за стабилизиране на правителството, каза Стойнев.

България е член на ЕС и ние работим заедно с Европейската комисия за решаване на всички въпроси в енергетиката. Вчера комисарят по енергетика Гюнтер Йотингер заяви, че има прекрасни взаимоотношения с България, каза Стойнев, запитан за коментар за позицията на ЕК за строежа на газопровода "Южен поток".

Ние сме в постоянен диалог и очакваме техните въпроси за проекта, поканил съм и експерти на ЕК, с които да обсъдим Закона за енергетиката и изграждането на "Южен поток" в морската му част, добави министърът. Преди да осъществим този диалог, на който ще поканим и депутати, няма как да приемем промените на Закона за енергетиката на второ четене, каза Стойнев.

Източник: БТА