Милен Велчев
Милен Велчев / БГНЕС
Милен Велчев: Надявам се курсът лев/евро да не бъде променен
98576
Милен Велчев: Надявам се курсът лев/евро да не бъде променен
  • Милен Велчев: Надявам се курсът лев/евро да не бъде променен
Страната ни трябва да предприеме редица мерки, за да направи икономиката по-ефективна - това коментира в интервю за Дарик бившият министър на финансите Милен Велчев. По повод преговорите на България с Европейската централна банка за членството ни в Еврозоната, той каза, че се надява курсът лев/евро да не бъде променен.

Резерви на богатите в ЕС спират България към еврозоната и Шенген
 
Ето какви мерки според Велчев трябва да се предприемат за по-ефективна икономика: "Например реформи в областта на трудовия пазар, ако говорим за бюджетните системи; дългоочакваните реформи в здравеопазването, надявам се скоро да кристализират, а също така да бъдат предложени реформи в областта на вътрешните работи. Защото парите, които се изливат там, на фона на другите европейски страни, са много. Датите продължават да не се оценяват много високо от обществото".

Министър Горанов: Искаме да въведем еврото, но не сме готови
 
"Това са само откъслечни примери, които сами по себе си няма да доведат до по-висока производителност на икономиката, но в пакет те би трябвало да направят по-атрактивна средата за живот в България, средата за инвестиции и правене на бизнес, да привлекат в пъти по-големи обеми чуждестранни инвестиции от тези, на които сега сме свидетели, оттам да бъдат открити нови работни места и да се засилят темповете на растеж", посочи още Милен Велчев.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл