Миков свиква депутатите за извънредно заседание на 30 август
Миков свиква депутатите за извънредно заседание на 30 август / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август 2013 г., петък, от 10.00 часа, съобщават от парламента.

В дневния ред е ново обсъждане на промените в закона за бюджета за настоящата година, след като президентът наложи частично вето, касаещо приходната и разходната част, както и възможността за поемане на нов дълг.

Парламентарният шеф изтъква, че се е запознал с мотивите на държавния глава, както и със становището на министър-председателя за ползите от едно повторно обществено обсъждане на въпросите около този закон със заинтересованите лица.

„Отчитайки тежестта на аргументите на президента, и на министър-председателя и интереса на българското общество, както и нагласата в повечето политически партии и парламентарни групи, считам че е необходимо народните представители да се запознаят с изложението на президента, за да преценят на свой ред основателността на тези аргументи и становища", казва Миков.

Поради това той приканва депутатите и парламентарните групи да подготвят позициите си в следващите седмици за ново обсъждане на закона.