Лидерите на Конгреса искат среща на Г-8 заради финансовата криза
Лидерите на Конгреса искат среща на Г-8 заради финансовата криза / netinfo

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократическото мнозинство в Сената Хари Рийд призоваха Джордж Буш да свика спешна среща на лидерите на Г-8 за намиране на изход от финансовата криза, предаде Франс прес.

В писмо до американския президент двамата лидери демократи призовават Буш да свика спешна среща на държавните и правителствените ръководители от осемте най-развити промишлени държави Г-8 за намиране на изход от финансовата криза. Двамата призовават Буш да заеме лидерската позиция, която американският народ и светът очакват от САЩ. Според тях срещата на Буш с министрите на финансите и шефовете на централните банки от Г-7 не е достатъчна.

Министерството на финансите трябва да предприеме бързи действия за реализирането на спасителния план за финансовите пазари, заяви кандидатът на демократите за президент Барак Обама, цитиран от Ройтерс. Макар сривът на пазарите да е много сериозно предизвикателство, сега не е моментът за страх или паника, каза сенаторът от Илинойс.