/ ThinkStock/Getty Images
Камарата на строителите в България изразява огромно безпокойство за увеличаващата се опасност да не бъдат приключени строителните дейности на магистрала "Струма". Това се посочва в декларация на Камарата на строителите в България във връзка с решение на АПИ за прекратяване на тръжната процедура за избор на изпълнител на обект: "Проектиране и строителство на Автомагистрала "Струма", лот 3.1, Тунел "Железница".

Герджиков: За магистрала „Струма“ да решава следващото правителство
 
От Камарата призовават министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и отговорните членове на Агенция "Пътна инфраструктура" да подадат оставка.
 
"Вярваме, че това ще е една реална стъпка в посока повишаване на доверието на обществото към държавните институции", се отбелязва в документа.

Еколози: България е застрашена от санкции заради строежа на АМ "Струма"
 
Те искат от правителството бърза и компетентна намеса в посока подбор и назначаване на специалисти с висок професионален опит и морал, за да може в малкото оставащо време до края на програмния период 2014 - 2020 г. натрупаните закъснения да бъдат компенсирани.

Идея: Двуетажни тунели да поемат трафика на магистрала "Струма" в Кресненското дефиле
 
"Настояваме новосформираният кабинет да положи необходимите усилия за увеличаване на административния капацитет на всички институции, ангажирани с управлението и усвояването на обществени средства, и да гарантира върховенството на закона", пише още в декларацията.
БТА