Премиерът Герджиков: За магистрала „Струма“ да решава следващото правителство, за Изборния кодекс беше прибързано  
Премиерът Герджиков: За магистрала „Струма“ да решава следващото правителство, за Изборния кодекс беше прибързано   / Радка Минчева
Публично обявените промени в Изборния кодекс бяха прибързан ход, аз нямам пръст в това предложение. Това заяви в Разград служебният премиер Огнян Герджиков. Той бе официален гост на футболен клуб „Лудогорец“, заедно с благодетелите на тима Кирил и Георги Домусчиеви и кмета на града д-р Валентин Василев преряза лентата на новата база на Детската академия на клуба, която струва 15 милиона лева, връчи купата за фейърплей ва финала на детския турнир, с който базата бе открита, освен това заедно с второкласници от ОУ“Васил Левски“ засади чинар в Градския парк, залесяването бе част от инициативите за седмицата на гората.
Преди да коментира актуални политически теми Герджиков обяви, че е зашеметен от това, което е видял на базата на „Лудогорец“. Категоричен бе обаче, че това е пътят, който всички спортни клубове в страната, не само футболните, трябва да следват – да обръщат внимание на детско-юношеския спорт, тъй като няма високо спортно майсторство без добра основа. Достойно за подражание е това, което прави „Лудогорец“ – категоричен бе Герджиков, който изрази надежда, че действията на „Лудогорец“ ще дадат стимул и на  останалите спортни клубове да продължат по този път.
Нямам пръст в идеята за промени в Изборния кодекс – категоричен бе Герджиков. Според него идеята е подхваната от Министерството на правосъдието, „не че няма разум да се помисли за промени, но не е това най- подходящия момент, това беше прибързат ход, смятам, че ще се регулират нещата. На този етап в този вид не е точен ход, други са точните ходове.“ – коментира Герджиков.
На въпрос дали служебният кабинет ще предприеме действия по необходимостта от ново проектиране на магистрала „Струма“ Герджиков отговори, че „в краткия времеви хоризонт на служебното правителство това не може да е наш приоритет, ние още няколко седмици, новият кабинет да бъде така добър да решава този въпрос“ – заключи Герджиков.
Още снимки вижте тук.

Премиерът Герджиков: За магистрала Струма да решава следващото правителство, за Изборния кодекс беше прибързано  
Радка Минчева