Николаос Вуцис и Димитър Главчев
Николаос Вуцис и Димитър Главчев / БГНЕС
Важно за региона на Балканите е развиването му като енергиен хъб. Това коментира председателят на гръцкия парламент Николаос Вуцис, който се срещна по-рано днес с председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Борисов: По критерии България е най-надеждната граница на Шенген
 
"Гърция ще бъде рамо до рамо с България по време на българското председателство на ЕС и ще даде своята подкрепа", каза шефът на камарата на депутатите на Гърция.
 
„Разговорите и във връзка с предстоящото българско председателство, и с кризата в ЕС, и във връзка с перспективите за неговото развитие, бяха много конкретни. Днес ние правим една малка стъпка към големия поток на политики за бъдещето на ЕС. Малка стъпка, която следва в коловоза, начертан от визитите, разменени на ниво президенти, и от срещата на министър-председателите във Варна“, каза Вуцис.

Ще се осъществи ли проектът "Балкан"?
 
„Димитър Главчев се спря и на едно друго важно преимущество за нашия регион - развиването му като енергиен хъб, който ще съчетава различни инфраструктурни проекти с разширяване на различни видове транспортни коридори, каквито са и шосейните връзки, речния транспорт, железопътните линии“, допълни председателят на гръцкия парламент.