Инспектираха строителството на „Дунав мост 2”
Инспектираха строителството на „Дунав мост 2” / netinfo

Представители на Френската агенция за развитие (АFD) и служители на френското посолство в България инспектираха строителните дейности по проекта “Мост на река Дунав при Видин-Калафат”.

През 2002 година правителството на България сключи финансово споразумение с Френската агенция за развитие в размер на 5 млн. евро за съфинансиране на строителството на новия мост над река Дунав. По време на срещата днес с кмета на Видин Румен Видов беше изказана благодарност за оперативното взаимодействие между местната власт и отговорните делегати по изпълнение на проекта.

До момента община Видин е издала осем разрешения за строеж. Кметът Видов подчерта, че общинската администрация ще продължава да оказва непрекъснато съдействие на фирмата изпълнител в рамките на българското законодателство и ще следи за изпълнение на всички законови разпоредби по предоставянето на информация и съответно по издаването на разрешителни. Общината ще изисква от фирмата, ангажирана с проекта, да представи своите изисквания към общината съобразно процедурите по закон, за да може общинската администрация да отговаря своевременно.

Кметът допълни, че разчита „Дунав мост 2” да бъде реализиран в посочените срокове и всяко забавяне ще носи негативи за икономическото развитие на Видин. Общината призова и Министерството на транспорта и всички организации по изпълнението на проекта да работят активно и съгласувано, за да се избегне забавянето на строителните работи.