И ПФК "Левски" против затягане на рекламата на лотарийни игри

След БФС, АБРО, КРИБ и ИАБ, и футболният клуб "Левски" се обяви против законопроекта, предвиждащ рестрикции върху рекламите на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри в България.

Ето какво гласи позицията на "сините":

"До ръководството на БФС

ПОЗИЦИЯ НА ПФК ЛЕВСКИ

Уважаеми колеги,

Искаме официално да подкрепим Вашето отворено писмо, изразяващо несъгласие с планирани промени, свързани с рекламирането на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

IAB България със становище за готвените промени в Закона за хазарта

Развитието на професионален футбол изисква сериозни инвестиции към поддържане и изграждане на инфраструктура, издръжка на професионални футболисти и треньори, детско-юношеска школа и необходимите поддържащи дейности, които подпомагат дейността на един футболен клуб.

Имайки предвид, че само много малка част от приходите на професионалните футболни клубове идва от разпределението на продадени телевизионни права, ние виждаме в ограничаването на рекламирането на дейности, традиционно асоциирани със спорта, сериозна заплаха за дейността и съществуването не само на професионалния футбол, но и на спорта като цяло. Щом няма желание да се помогне, нека поне не се пречи, за да има български футбол и утре. Нека не убиваме спорта в България.

КРИБ се обяви против готвени рестрикции върху лотарийните игри

Затова напълно подкрепяме отвореното Ви писмо и се надяваме, че Вие ще защитите успешно позицията на българския футбол пред законодателната власт".