Европейци и американци смятат, че покупателната им способност намалява
Европейци и американци смятат, че покупателната им способност намалява / netinfo

Европейците и американците считат, че покупателната им способност е намаляла през последните три години, сочи съвместно проучване на Харис Интерактив, Франс 24 и Интернешънъл Херълд Трибюн, цитирано от АФП.

88 процента от французите и 90 на сто от италианците считат, че покупателната способност в техните страни е намаляла, подчертава изследването. „Във връзка с това европейците и американците осъждат много строго предприетите от техните правителства действия“, като най-критични са германците. Европейците и американците заявяват, че намаляването на покупателната им способност „води до ясна тенденция да се консумира по-малко“. Това важи особено за французите и италианците и по-малко при британците, пише БГНЕС.

Гражданите на Европа и Америка са ограничили най-много разходите си за културни забавления, мероприятия и техника, а хранителните стоки са по-леко засегнати. Анкетата е била осъществена между 2 и 14 юли сред 6620 души от 16 до 64 години във Франция, Германия, Испания, Великобритания, САЩ и Италия.