Добрев проверява търговските ни представители зад граница с мейли от фалшиви фирми
Добрев проверява търговските ни представители зад граница с мейли от фалшиви фирми / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Добрев проверява търговските ни представители зад граница с мейли от фалшиви фирми
55442
Добрев проверява търговските ни представители зад граница с мейли от фалшиви фирми
  • Добрев проверява търговските ни представители зад граница с мейли от фалшиви фирми

Икономическото министерство ще праща мейли от фалшиви фирми до търговските ни представители, за да проверява реакцията им. Това съобщи ресорният министър Делян Добрев след среща с всички представители на службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина. 54 са действащите търговски представители на страната ни, като сред най-добрите от тях са в Китай и Румъния. Първите резултати от кампанията с „фалшивите мейли" ще бъдат отчетени в края на годината.

„Има случаи, в които български фирми са писали на някои от нашите СТИВ-ове (Службите по търговско-икономически въпроси - бел. ред.), а съответно тя или не е отговорила, или е отговорила с голямо закъснение", каза Добрев.

От МИЕТ са информирали службите, че във ведомството са предприели кампания, с която до края на годината всеки представител ще получи по три до път запитвания от различни фирми, които ще бъдат не запитвания от компаниите, а от администрацияте и те ще са от мними фирми - с измислени имена и адреси. На базата на това как те са реагирали ще бъдат оценени.

Добрев изтъкна, че така ще се получи обратна връзка за това кой колко добре си върши работата. За момента такава обратна връзка има само от БТПП и агенцията за малки и средни предприятия, откъдето министърът е бил информиран, че има случаи, когато представителите ни си вършат добре работата, а също и такива, в които не се справят.

Според икономическото министерство планираната кампания ще подпомогне и подобри работата на търговските представители в чужбина.