Цветан Василев: Докладът за КТБ замита следи
Цветан Василев: Докладът за КТБ замита следи / БГНЕС архив

„Мозъчният" тръст на атаката срещу КТБ реши да включи едно от поредните си оръжия, за да замете следите на организираното от него престъпление. Безусловно единствената му цел е да ме обвинят и линчуват публично, за да оправдаят вандалската атака от май - юни 2014 г.

Това написа банкерът на фалиралата КТБ Цветан Василев на личния си сайт.

"Аликс Партнърс е трябвало да стигнат до основния момент - „г-н Василев самостоятелно или чрез съдружници, е причинил значителни (невъзстановими) загуби в резултат на действията си." И още - „грешните, неправилни и потенциално престъпни действия са от страна на г-н Василев в качеството му на председател на Надзорния съвет на КТБ, мажоритарен акционер... и т.н.", пише банкерът.

Разсекретиха доклада за КТБ

"Такава е била задачата, поставена от организаторите на рейдърската атака, но платена от банката, т.е. от нейните кредитори и акционери. Съвсем неслучайно нито предметът на договора, нито цената по него са обявени по същество.

Надявам се, че поне българският текст е автентичен превод на оригинала, за да могат моите адвокати да заведат в скоро време дело срещу "Аликс Партнърс" за спорния подход и абсурдните твърдения, които изобилстват в него", казва още Василев

"Ще подчертая още веднъж, че както аз, така и изпълнителните директори на банката, нито за миг през всичките тези 14 години на нейното съществуване не сме си позволили да подготвяме активи за кражба, каквито намеци има в доклада, например че „непредоставянето или предоставянето на минимални обезпечения предполага, че тези намерения са били изначални".

Публикуваха доклада за КТБ, имало близо 500 неизплатени заема

Историята на банката и документите от архива само могат да го потвърдят. Все пак за този период капиталът на банката е увеличен с над 400 млн. лева: 200 млн. лева са предоставени като подчинени срочни дългове.

Продължавам да твърдя, че обемът на активите към 31.05.2014 г. е бил достатъчен, за да покрие всичките задължения на фирмите, поставени в групата „Василев" и „група за търговия с главници", т.е. над 2 млрд. евро.

Това е неудобната истина за тези, които опитвайки се и успявайки да откраднат част от тези 2 млрд. евро, се стараят да прехвърлят вината върху мен", завършва Василев.