ЧЕЗ ще предлага електронна фактура от началото на 2011-а
ЧЕЗ ще предлага електронна фактура от началото на 2011-а / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ЧЕЗ ще предлага електронна фактура от началото на 2011-а
31851
ЧЕЗ ще предлага електронна фактура от началото на 2011-а
  • ЧЕЗ ще предлага електронна фактура от началото на 2011-а

От началото на следващата година абонатите на ЧЕЗ в София и Западна България може да получават по желание електронна фактура, вместо хартиена. Това съобщи главният оперативен директор на компанията Алеш Дам. В момента ЧЕЗ прави пилотен проект за такава фактура, който ще бъде готов до края на годината. За петте години, в които е в България - електроразпределителното дружество е инвестирало около 1,7 млрд. лева, от които около 400 милиона лева са вложени в мрежата. Според Алеш Дам качеството на услугите за крайните потребители се е подобрило, откакто ЧЕЗ обслужва района.

„За да не говорим само за региони, малко да говорим за София. Има един много интересен проект със Столична община. След договора, който сключихме с кметицата, избрахме детска градина „Слънчогледи", която се намира в кв. „Слатина". Договорихме се със Столична община, че ЧЕЗ ще инвестира в реновирането на тази детска градина, за да се подобри енергийната ефективност на сградата. Започнахме вече строително-монтажните работи, до края на септември ще приключим. Нашите очаквания са, че след тази реконструкция разходите за електроснабдяване ще се намалят почти с 20 процента и детската градина ще спестява 18 000 лв. годишно", каза Дам.

От ЧЕЗ съобщиха още, че загубите по електроразпределителната мрежа са намалели с 5 на сто за 5-те години, в които компанията е в България - от 20 процента на 15 на сто.