Бизнесът търси и обучава мебелисти
Бизнесът търси и обучава мебелисти / netinfo

Българската стопанска камара стартира проект за квалификация на мебелисти, която да е гаранция за европейското качество на продукцията. Той се финансира от министерството на труда и социалната политика. По него могат да кандидатстват хора, получили предизвестие за освобождаване от работа, заради ниска професионална квалификация или безработни без трудов опит или без професия. Те трябва да са регистрирани в бюро по труда в ж.к. „Младост” в София.

Изпълнител на проекта е Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес. Обучението ще става по програма, разработена от Центъра за професионално обучение към БСК и лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение.

Теоретичното и практическото обучение ще се реализира във фабрика за мебели “Белкаро - България” в Казичене. Успешно издържалите заключителния изпит по теория и практика, ще получи Свидетелство за професионална квалификация. 10 от завършилите по проекта ще бъдат назначени на работа по получената професия. Основната цел на обучението е свързана с информацията от работодатели в бранша, че има недостиг на висококвалифицирани кадри в областта на мебелното производство.