Бандити откраднали джипа на Алла Пугачова
Бандити откраднали джипа на Алла Пугачова / netinfo

Руска престъпна групировка, специализирана в кражби на скъпи автомобили и джипове на руски ВИП-персони, е откраднала чисто новия джип на руската прима Алла Пугачова само преди ден и половина.

Алла Пугачова е закупила джипа си “Tойота ленд крузер”със сребрист цвят през септември и все още не е успяла дори да свикне с новия автомобил. През това време съгледвачи на бандата са следили неотлъчно новия джип на певицата в продължение на няколко седмици, преди да вземат решение за кражбата му. Престъпниците са пристигнали в руската столица от Калуга специално за тази кражба.

Независимо, че всички подразделения на московската криминална милиция са получили особените белези на крадците, които дебнат джипа, и независимо от това, че на оперативните работници е било известно, че мишени на групировката са именно ВИП-собственици на джипове и то точно на марката “Тойота ленд крузер”, милицията не е успяла навреме да предотврати кражбата и да спре бандитите от групировката.

Така певицата Алла Пугачова става първата жертва на бандата. През нощта на кражбата – понеделник срещу вторник, 31-годишният шофьор на Пугачова – Владимир Попов, се е прибрал в къщи в село Филимонки към 4 часа сутринта и паркирал джипа, както обикновено, в двора на собствената си къща. След 3 часа, към 7 ч. сутринта, като излизал от къщи, той видял, че машината липсва, а веригата, ограждаща мястото на паркиране на джипа, е спусната на земята. Съседка на шофьора още преди 3 седмици забелязала, че някой наблюдава джипа. Това не било трудно, тъй като в селото живеят основно пенсионери и млади хора на 23-25 г. правят впечатление. Подозрителните млади мъже били забелязани дори в двора на Попов. Пристигали всеки поотделно с Жигули и били забелязани и късно през нощта, и рано сутрин, и посред бял ден.

Джипът на Пугачова бил оборудван с джи пи ес система. Във фаталната нощ съседката чула, че малко след 4 ч. сутринта в двора на шофьора се задействала алармата на джипа. Не обърнала внимание обаче, защото не чула да се пали моторът. Затова следователите предполагат, че е възможно да е изтеглена от друга кола, без да се включва двигателят. Заради следствените действия засега не се посочват подробности за бандата крадци на ВИП- автомобили.