/ Агенция "Митници"
Митнически служители иззеха недекларирани 3150 парфюма, 75 кг тютюн за наргиле и 3 000 000 стикери, наподобяващи украински акцизни бандероли за тютюневи изделия, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Контрабандните стоки са открити на Митнически пункт "Лесово" в микробус с пътници при щателна митническа проверка. На 11 февруари  превозното средство с молдовска регистрация пристига на входящо трасе от Турция по направление за Молдова през България. 

След проверка на данъчен склад: Установиха липси на 319 241 литра бели и червени вина

В него пътуват шофьор с двойно българско и молдовско гражданство и трима пътници - молдовски граждани, които заявяват, че не превозват нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка в товарното помещение на микробуса са открити 12 кашона с 3 млн. стикери, наподобяващи акцизни бандероли за тютюневи изделия с надписи на украински език, както и 3150 парфюма с обозначения на световноизвестни марки. 

Агенция "Митници"

В хода на контролните действия в салона на превозното средство са открити и недекларирани 75 пакета с по един кг тютюн за наргиле от различни търговски марки без български акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.