/ Агенция "Митници", архив
Митнически служители и екип на митническа мобилна група към ЦМУ задържаха 7586 „маркови“ и контрабандни стоки при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщиха от Агенция 'Митници".

Иззеха близо 4500 облекла на ГКПП „Капитан Петко Войвода“

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция в последния ден на 2021 година. Водачът - турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка. При нея в товарното помещение са открити 5598 текстилни артикула, сред които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

МВР: Задържани си множество стоки ментета и цигари без бандерол на „Капитан Андреево“

В хода на контролните действия се установяват и 1988 артикула, сред които дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи.

За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.