/ iStock/Getty Images
Девет души са задържани
Масираната полицейска операция на ОД на МВР-Русе е проведена на територията на Ветово.

МВР

Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор „Специални технически действия“ и колегите им от Районно управление-Ветово.

В рамките на полицейските действия са задържани девет лица, извършени са претърсвания на шест адреса в населеното място, при които са иззети различни стоки, документи и други вещи, съобщиха от МВР.

МВР

Според данните до момента задържаните са участвали в схема за измама с фалшиви стоки - най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, предлагани чрез интернет сайтове и приложения.

Неистинските стоки от известни марки бивали промотирани под предлог - изгодни цени или ликвидация. Клиентите получавали стоките, изпратени чрез различни фирми за доставки, и след като установявали съмнително качество и съдържание, се оказвало, че не могат да ги върнат или да възстановят разходите си, защото връзката с доставчиците прекъсвала.

МВР

По този начин са пострадали хора от цялата страна. По случая са образувани общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна прокуратурата в Русе.