/ мвр
От 10 до 12 декември на ГКПП "Капитан Андреево" са предприети засилени проверки от екипи на "Икономическа полиция", ГДНП, Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и Агенция "Митници". Действията са проведени в рамките на междуведомствена специализирана полицейска операция и международната операция на Европол "Опсън 11", съобщиха от МВР.

МВР

В рамките на съвместните действия на територията на митническия пункт са извършени проверки на трасе "Вход" за леки, лекотоварни автомобили и автобуси. В резултат на това са инспектирани 14 моторни превозни средства, предимно автобуси.

Установени са значителни количества контрабандна стока - близо 6 000 текстилни и кожени изделия, имитиращи защитени търговски марки, 2300 фалшиви парфюма, и 7 500 къса цигари без български акцизен бандерол. Стоките са предадени на Агенция „Митници“ по компетентност, образувани са административно-наказателни производства.

МВР

От служителите на ИААА са извършени проверки на товарни автомобили и автобуси, при които са установени редица нарушения. От тях са съставени 7 акта за установени административни нарушения, основно за неправомерни манипулации на дигиталните системи на возилата и за технически неизправности. 

За извършените проверки са съставени общо 21 протокола.