/ iStock/Getty Images
Митническите служители от откриха недекларирана валута с левовата равностойност 410 724 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция "Митници"

Затвор за турски гражданин за пренасяне на 178 000 евро през ГКПП „Калотина“

На 25 ноември, на "Капитан Андреево" пристига автобус с чужда регистрация на път от Румъния през България за Турция, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети.

Агенция "Митници"

При последвалия личен преглед на мъжа - турски гражданин  се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с левова равностойност 410 724 лева.

По бързо производство на Районна прокуратура-Хасково е осъден турски гражданин. Съдът в Свиленград е наложил на мъжа наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си и определението на съда е окончателно