/ БТА
Ямболският 42-ри механизиран батальон, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада в Сухопътните войски, отбелязва празника си с Ден на отворени врати и турнир по стрелба, съобщиха от неговия пресцентър.

Военното формирование край село Кабиле ще отвори вратите си на 26 април от 10:00 часа, когато ще започне тържествено приемане на строя. След това посетителите ще имат възможност да разгледат показаните въоръжение и техника. 

БТА

По повод на празника се състоя и турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ на учебния полигон край село „Победа“. Домакините предоставиха възможност на участниците и гостите да демонстрират също своите стрелкови умения с автомат „Калашников“ (7,62 мм) и картечница ПК (7,62 мм).

БТА

В отборната и индивидуалната надпревара участваха военнослужещи, представители на местни и държавни институции, на родолюбиви организации. Уменията си за стрелба изпробва и заместник-областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева. 

При отборите призовото място спечели Военна полиция – Сливен, а първа в индивидуалното класиране стана редник Дарина Манолова от Щабен батальон – Стара Загора.

Наградите връчи командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов. 

Ямболският батальон е наследник на създадения на 19 април 1955 година 42-ри танко-самоходен полк. 
БТА