Митническите служители на "Лесово" откриха голямо количество контрабандни стоки на стойност 1 100 000 лева в тайници, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

Четирите камиона са пристигнали един след друг на 14 април от България към Турция, управлявани от турски граждани. В зоната за митнически контрол водачите са обявили, че камионите са празни и нямат нищо за деклариране.

Агенция „Митници“

Иззети са 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени продукти - предимно анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони.

Агенция „Митници“

Контрабандните стоки са били укрити в тайници - двойни стени на четирите товарни автомобила. Установено е също, че превозните средства са собственост на търговски дружества, регистрирани в България.

Агенция „Митници“

Агенция „Митници“

По искане на прокуратурата четиримата турски граждани остават в ареста. Те са обвинени по четири отделни досъдебни производства за контрабандно пренасяне на стоки, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лева. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.