Иззеха голямо количество от 43 576 контрабандни парфюми и тоалетни води с обозначения на световни марки на „Лесово“, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

На 5 април, около 21:16 часа, влекач с полуремарке с румънска регистрация пристига на пункта, управляван от турски гражданин. Шофьорът е декларирал, че превозва памучни прежди от Турция за Румъния през България. Митническите служители селектират товарния автомобил за проверка.

Откриха 1 803 „маркови“ парфюма вместо медицинско оборудване в камион (СНИМКА)

В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура е установена подозрителна плътност в товара, която не отговаря на декларираните стоки.

Агенция „Митници“

При последвалата физическа проверка, митническите инспектори установяват, че само в задната част на товарното помещение са подредени памучни прежди по метода „тапа“, а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани 43 576 броя парфюми и тоалетни води, също и 1180 текстилни шапки с козирка - всички стоки с обозначения на световноизвестни марки.

Общата стойност на контрабандните стоки възлиза на 477 449 лева. По случая се води разследване, което се провежда под надзора на прокуратурата. На турския шофьор е повдигнато обвинение и е оставен в ареста.