Завърши конкурсът “Моите думи за АЕЦ “Козлодуй”
Завърши конкурсът “Моите думи за АЕЦ “Козлодуй” / netinfo

На 20 юни от 17.30 часа в Дома на енергетика в гр. Козлодуй ще се състои церемония по връчване на наградите от Националния ученически конкурс за есе “Моите думи за АЕЦ “Козлодуй”, съобщиха от пресцентъра на централата. Проявата е част от инициативите, посветени на 40-годишнината на българската атомна централа, която се отбелязва през 2014 година.

Свои творби изпратиха 41 ученици от 9 до 12 клас на средните училища от цяла България – от Варна, Велико Търново, Кюстендил, Свищов, Враца, Ямбол и много други населени места.

Първата награда – лаптоп, е присъдена на Румен Воденичаров, ученик в Първа английска езикова гимназия – гр. София. Втората награда в конкурса – таблет, получава Мария Гаралова от СОУ “Свети Климент Охридски” – гр. Ракитово, обл. Пазарджик. Петър Витков, ученик в ГПЧЕ “Йордан Радичков” – гр. Видин, заслужи третата награда – електронна книга.

Журито с председател проф. д-р Николай Недков, което беше натоварено с тежката задача да подбере най-добрите текстове, реши да присъди и десет допълнителни отличия. Те са за ученици от градовете Монтана, Кърджали, Пловдив, Силистра, София, Дряново и от селата Върбица и Гложене (обл. Враца), и Железна (обл. Монтана).

Талантливите участници в конкурса “Моите думи за АЕЦ “Козлодуй” ще посетят Информационния център на атомната централа, машинната и командната зала на 1000-мегаватовия пети блок и отдел “Радиоекологичен мониторинг”.