/ Дарик - Враца
През тази седмица областната администрация във Враца е подписала договор за почистването от наноси на 13 участъка от речни корита в региона. Това съобщи днес заместник областният управител Мирослав Комитски по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

“Тези участъци са на реките Скът, Искър и Ботуня. Изпълнителят всеки момент ще започне и реалните дейности по почистването на речните корита. Всички мероприятия ще бъдат съгласувани с “Басейнова дирекция”.

Очакваме и подкрепа от местните власти в лицето на кметовете на общини относно депонирането на наносните отложения и дървесната и храстова растителност, които е заложено да бъдат изсичани. Ще се възползваме от хубавото време, така че да свършим качествено работата по почистването", коментира Комитски.

Цялото интервю за "Дарик" със заместник областния управител Мирослав Комитски, в което се говори и за състоянието на язовирите в областта преди есенните дъждове, ще чуете утре в предаването ни Дарик Северозапад.