Плакат
Плакат / Дарик Враца
18-тото издание на Международния младежки театрален фестивал  „ВРЕМЕ“ започва днес във Враца. Групи от 10 държави в продължение на 4 дни ще показват свое творчество – от авторски спектакли, до такива по произведения на световно известни автори  като Шекспир, Юнеско, Ф.Вебер и Й..Радичков. Фестивалът във Враца е най-старият в България и е в ТОП 3 в Европа, обяви Георги Врабчев, директор на Младежки дом Враца и ръководител на театрална група „ТЕМП“.

Освен в представления младите театрали по традиция ще се включат и в уъркшопове. Тази година основният е организиран от италианеца Кристиан Изо, който ще представи работа с маските в комедия дел Арте. Кристиан Изо е подготвил и авторски пантомимен спектакъл.
Интерес представлява и съпътстващата програма на фестивала.  Посетителите ще могат да видят изложбата „Мисия Враца – една история, една фамилия, една мис България“, посветена на първата мис България врачанката Люба Йоцова и нейната фамилия.

Фестивал „Време“ и тази година ще изненада гости и граждани с откриването си. То ще е на „Хижата“, на 14 юни, от 20 часа, с концерт на  Нина Николина, Калин Вельов,  Асен Велчев и др.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов, а основни организатори са Младежки дом Враца и театрална група „ТЕМП“.
Всички представления и ъуркшопове ще са безплатни за посетителите. Ще са предимно в Младежкия дом, а две от представленията ще са на откритата сцена на Военния клуб.