Врачанският Балкан - готов за зимни спортове
Врачанският Балкан - готов за зимни спортове / netinfo
40 сантиметра е снежната покривка в местността “Пършевица”. Това съобщи секретарят на Туристическо дружество “Веслец” Георги Петков и допълни, че има отлични условия за зимни спортове във Врачанския Балкан.

Двата ски-влека ще работят от днес до неделя включително. Трасето се обработва постоянно. Пътят до хижа “Пършевица” е почистен и проходим при зимни условия. Хижите и хотелите във Врачанския балкан разполагат със достатъчно свободни места, уточняват от туристичекото дружество.

Бронзов медал в силния Международен турнир по лека атлетика „Академик” завоюва състезателят от клуб „Враца” Тони Велков. Възпитаникът на Альоша Велков спечели отличието в тласкането на гюле с постижение 14 метра и 68 сантиметра в надпреварата при мъжете. Състезанието се проведе в зала „Фестивална” в София.

Ватерполистите на Клуб по плувни спортове „Ботев”-Враца претърпяха три загуби в първия кръг от Държавното първенство по водна топка за мъже. В надпреварата, която се проведе на басейн „Диана” в София възпитаниците на Валентин Йорданов бяха надиграни последователно от съставите на: „Черно море”-Варна, столичния „Славия” и от тима на „Вихрен”-Сандански”.

Така врачани се класираха на четвърто място в своята предварителна група и според регламента на състезанието тимът на Клуб по плувни спортове „Ботев” ще спори за разпределение на местата от пето до девето.