Врачански ученици – лауреати на национални олимпиади
Врачански ученици – лауреати на национални олимпиади / ПМГ Враца

Четирима ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца взеха участие в Националнатa олимпиада по физика, която се проведе в гр. Ловеч. Йоан Найденов (7-ми клас), Теодора Иванова (10-ти клас), Христина Христова и Инна Иванова (12-ти клас) успяха да се класират и участват в най-трудния етап от състезанието.

До националия кръг на 48-та олимпиада по физика бяха класирани 120 ученици от цялата страна, които бяха разпределени в четири групи. Участниците от възрастови групи VII, VIII и IX клас решаваха по три задачи, а старшата възрастова група X-XII клас по четири задачи. Част от елементите им бяха на ниво от международна олимпиада по физика. Най-добре представилите се 20 ученици от всяка възрастова група се класираха на следващия ден за втория кръг на националната олимпиада, който е практически.

Врачански ученици  лауреати на национални олимпиади
netinfo

След трудното и оспорваното състезание резултатите на учениците от ПМГ-Враца са повече от добри. Христина Христова получи лауреатско звание. Такава награда получават само дванадесетокласници получили отличен 6,00 на олимпиадата по физика и се присъжда изключително рядко. Седмокласникът Йоан Найденов бе класиран на четвърто място в страната.

„Изключително сме горди с постиженията на нашите ученици. Те представиха достойно името на училището и на града ни!“, споделиха учителите на отличените, г-жа Марияна Ганчева и г-жа Пепа Павлова.

Врачански ученици  лауреати на национални олимпиади
netinfo

Още едно момиче от ПМГ се нареди на призово място в олимпияда.

Славея Костадинова от 9 „е“ спечели второто място на националната олимпиада по Биология и здравно образование. Тази година домакин на събитието бе гр. Варна, а участвалите в надпреварата са около 17000 ученици от цялата страна.

Националната олимпиада се провежда в 2 кръга – теоретичен и практически, а учениците бяха разпределени в две възрастови групи по 60 човека. Първа група е за ученици от 7-ми и 8-ми клас, а втората за ученици от 9-ти до 12-ти клас.

 

За отличното си представяне и класирането си на второ място Славея Костадинова получи грамота, плакет и материална награда. Останалите ученици бяха поощрени с грамота за участието си в престижния форум.

Врачански ученици  лауреати на национални олимпиади
netinfo