Врачанска пиеса на театрален фестивал в Македония
Врачанска пиеса на театрален фестивал в Македония / ДКТ Враца

Авторският спектакъл на Димитър Мартинов „Последен час - Яворов" получи покана за участие в международен театрален фестивал в република Македония, съобщи пресаташето на врачанския театър Георги Александров. Постановката ще се играе на 8 юли на сцената на фестивала „Актьор на Европа" в Преспа, Македония. Творбата е едно от шесте нови заглавия в 71-ия творчески сезон на Драматично-куклен театър - Враца.

„Последен час - Яворов" e по документирани думи на П.К.Яворов и  пресъздава последния час от живота на гениалния поет, революционер и радетел за свободна Македония. Музиката за спектакъла е на Теодосий Спасов. За консултанти са привлечени доказани родни експерти по психология и фолклор.

„Последен час - Яворов" е шестото премиерно заглавие през настоящия творчески сезон след кукленото „Танцуващи ръце", моноспектакълът на Теодор Гайдарджиев „Теорията на Ел Ти за домашните любимци" от Стивън Кинг, „Най-истинският" ("Същият този Мюнхаузен") от Григорий Горин и „Тестът" („Храбрият Симон Корах") от Лукас Берфус и „Една жена - трима мъже" от Петър Петрович-Пеция.