Висока скорост вкара трима младежи в болница, единият е с опасност за живота
Висока скорост вкара трима младежи в болница, единият е с опасност за живота / Дарик Враца - архив

Млад мъж е с опасност за живота, а други двама пътници – непълнолетно момиче и 18-годишен младеж са с различни счупвания след тежка катастрофа, станала близо до оряховското село Селановци. Пътният инцидент станал малко след 14 часа в събота, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР във Враца. Зад волана на колата седял непълнолетен и неправоспособен водач от с. Остров. Той не можал да овладее колата, защото се движел с несъобразена с пътните условия скорост, и я забил в крайпътни дървета вдясно по посока на движението. Вследствие на удара са пострадали тримата пътници в автомобила. Най-тежко е състоянието на 21-годишен мъж от с. Брегаре. Той е с няколко счупвания на черепа, включително има фрактура на основата на черепа и голям кръвоизлив в мозъка. Мъжът е настанен с опасност за живота в интензивното отделение на врачанската болница.

В същото здравно заведение, но в две други отделения, са оставени за лечение другите двама пострадали при катастрофата. Това са непълнолетно момиче от с. Селановци, което е в ортопедичното отделение, с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота. В хирургичното отделение е 18-годишен младеж от с. Селановци, със счупена лява ръка и гръбначен прешлен, също без опасност за живота.

Най-леко при сблъсъка се е отървал шофьорът. Той е без наранявания, но е оставен за наблюдение във врачанската болница. Пробата му за алкохол на водача, направена с дрегер, е отрицателна. Единствената причина, според полицията, за тежкия пътен инцидент, е несъобразената скорост. Нанесените щети по катастрофиралия автомобил са за около 1000 лева.