Почерпен шофьор ще изкара празниците в болница
Почерпен шофьор ще изкара празниците в болница / Дарик Враца - архив

Около 4 ч. на 24 декември млад мъж катастрофира с „Рено Клио" на пътя между селата Мраморен и Баница. 35-годишният М. Б. от с. Мраморен излязъл с автомобила си извън пътя вдясно по посока на движението. Вследствие на катастрофата той е настанен в хирургичното отделение на врачанската болница със счупено ребро и контузия на белия дроб. При разследването на случая станало ясно, че мъжът се движел с несъобразена скорост. При теста, направен му с дрегер, пробата за алкохол в издишания въздух била положителна - под 1.2 промила.

В хирургичното отделение на врачанската болница вчера е настанен още един млад шофьор. Той получил охлузни рани на главата, а има и съмнение за сътресение на мозъка. Мъжът катастрофирал снощи около 19 ч. на разклона при с. Паволче като се блъснал с автомобила си „Волво" в крайпътни дървета. Водачът не е бил употребил алкохол преди да седне зад волана - това показва теста с дрегер.

И трета катастрофа е станала в събота. Около 3 ч. през нощта край Козлодуй 29-годишен жител на крайдунавския град се блъска в крайпътно дърво и изоставя там автомобила си. Шест часа по-късно водачът е установен от служители на гранична полиция - Козлодуй. Той се отървал с разкъсно-контузна рана на главата. Прегледан е в местната болница и е освободен за домашно лечение. Пробата с дрегер показала, че мъжът също седнал зад волана почерпен. Концентрацията на алкохол в издишания въздух била под 1.2 промила. Причината за катастрофата отново е несъобразена с пътните условия скорост, уточняват от полицията.