ВиК Враца - в много добро състояние
ВиК Враца - в много добро състояние / Областна администрация Враца

Първо за годината Редовно общо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК ООД -Враца се проведе днес. Срещата е свикана от Председателя и представител на Държавата в Асоциацията - Малина Николова и на нея присъстваха главният секретар Поля Семковска, Иво Цветков - представител на Община Бяла Слатина, Николай Иванов - представител на Община Враца, Румен Маноев - представител на Община Козлодуй, Петър Данчев - представител на Община Криводол, Николина Кътовска - представител на Община Мездра, Виолин Крушовенски - представител на Община Мизия и Росен Добрев - представител на Община Оряхово. На срещата присъства и управителят на „ВиК" - ООД - Враца г-н Ангел Престойски, както и г-н Петър Петров - счетоводител.

След като стана ясно, че има необходимия кворум, членовете на Асоциацията гласуваха и приеха единодушно четирите точки, включени в дневния ред.
С пълно мнозинство бяха приети Отчета за дейността на Асоциацията по водоснабдяване за 2014 г., както и Отчета за изпълнението на бюджета за миналата година. Представителите в Асоциацията гласуваха „за" и бюджета за 2015 г.
В последната точка от заседанието, членовете на Асоциацията единодушно взеха решение за принципно съгласие за сключването на Договор за стопанистване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услуги на потребителите срещу заплащане с „ВиК" ООД - Враца за срок от 15 години.

„Благодаря за доверието, което гласувате на ръководеното от мен дружество. Искам да ви уверя, че вашата собственост, във вид на активи във ВиК системите в област Враца ще бъде добре поддържана и дори умножавана", заяви управителят Ангел Престойски. Той подчерта също, че Дружеството е в много добро организационно и финансово състояние.