/ ВиК-Враца
„Водоснабдяване и канализация“ ООД Враца е извършило на територията на област Враца реконструкции и разширения на водопроводната мрежа с обща дължина 11125 м. Инвестициите, които е направило дружеството са в размер на 985 383 лв.

Само за първите 6 месеца, ВиК-Враца е изпълнило задължителното ниво на инвестиции, заложени в подписания договор с Асоциацията по водоснабдяване. Те са насочени за подобряване на ВиК мрежата, за дейности свързани със събиране и пречистване на отпадъчните води, за модернизация на съществуващите производствени мощности, използване на материали при изграждане и реконструкция на водопроводните мрежи, за поддържане на необходимото техническо равнище на съоръженията, отговарящо на съвременните изисквания на водоснабдяването.

ВиК-Враца отчете още една успешна година

На територията на всички общини в областта са извършени дейности по рехабилитация на водоснабдителните системи. В община Враца от началото на годината до сега са извършени реконструкции на част от водопроводната мрежа на улиците „Иванка Ботева“ и „Христо Ботев, както и в селата Косталево, Паволче и Челопек.

Дружеството активно съдейства и в строително ремонтните дейности по водния цикъл на Враца. В Криводол изцяло са ремонтирани водоемите в селата – Лесура и Градешница, реконструиран е част от вътрешния водопровод в селата Галатин и Ракево.

В Община Мездра дружеството е инвестирало 104 873 лева в подмяна и реконструкции на  водопроводна мрежа в гр. Мездра и селата Игнатица, Елисейна, Зверино и Руска бела. Ремонтиран е водоема в Моравица. На територията на община Роман са реконструирани 1206 м от водопроводната мрежа на Роман – ул. “Христо Ботев“. В община Бяла Слатина от началото на годината до сега е реконструиран част от външния водопровод в с. Галиче.

Във Враца заедно с проекта за пешеходната зона ще бъдат ремонтирани и улици

В общините Борован и Оряхово са ремонтирани водоемите в селата  Малорад, Лесковец, Горни Вадин и Остров. Реконструирани са части от улиците “Леденика“ и „Георги Димитров“ в с. Горни Вадин, както и част от ул.„Ал. Стамболийски“ в “Селановци“. В Община Мизия е реконструиран външен напорен водопровод с дължина 800м. Реконструиран е водоема „Ракетна площадка“ в село Хайредин, както и част от вътрешната водопроводна мрежа на селото.

Основните цели, които дружеството си е поставило в своята дейност са осигуряване на нормално водоснабдяване във всички населени места в областта, отвеждане и пречистване на отпадъчни води, намаляване загубите на вода, подобряване качеството на извършваните услуги за населението.