Видински ученици застанаха начело на областта за ден
Видински ученици застанаха начело на областта за ден / Областна администрация Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков тази сутрин проведе редовната си оператиквка с младежи от видински училища. За първи път в сутрешното работно заседание на ръководството на областната администрация участваха четирима ученици от 11 и 12 клас в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров" и Природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I".

Момчил Станков запозна младите си сътрудници с правомощията, дейностите и приоритетите в работата си и символично им предаде за един ден управлението на областната администрация. Временно дадените им пълномощия бяха скрепени с договор за обучение, подписан от областния управител на Видин, четиримата ученици и „Джуниър Ачийвмънт България" - организатор на националната кампания „Мениджър за един ден". Областна администрация Видин се включи като партньор в инициативата, чрез която на младите хора се предоставя възможност в един работен ден да се информират и да приложат знанията си в публичната администрация или в реалния бизнес сектор.

„Днес ще имате честта да ръководите Областна администрация Видин, а в бъдеще - действително да участвате в управлението на областта и на страната", каза Момчил Станков. „Надявам се, където и да отидете, винаги да се завръщате във Видин, да го носите в сърцето си, да мислите за родния си край и да помагате", пожела на младите хора областният управител.

Ролята на областен управител беше поверена на единадесетокласника Ивелин Иванов, изучаващ „Информационни технологии" в Природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I". Работата на заместник областния управител Албена Георгиева ще подкрепя Милен Младенов, от 11 клас в паралелката по „Икономика и мениджмънт" на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров". От същото училище е изучаващият в 11 клас „Компютърна техника и технологии" Джани Сулимани, който временно поема поста „Главен секретар" от Иванела Андреева, както и завършващият „Икономическа информатика" Александър Ячимов, който днес ще ръководи Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост".

В края на работния ден заместник областният управител на Видин Албена Георгиева ще връчи на четиримата ученици - мениджъри сертификати за постижение. Това ще стане по време на официалното закриване на кампанията от 16.30 до 17.30 часа в Конферентния център на областната администрация. На церемонията са поканени всички ученици и работодатели, участвали в националната инициатива „Мениджър за един ден". Събитието е организирано от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров", която е основният партньор от Видин на „Джуниър Ачийвмънт България".