Видин и Зайчар обсъждат съвместни проекти в областта на спорта и туризма
Видин и Зайчар обсъждат съвместни проекти в областта на спорта и туризма / Община Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов посрещна сръбска делегация, водена от кмета на гр. Зайчар Велимир Огненович. Като част от делегацията бяха представители на Министерството на спорта и на спортни организации в Сърбия.

По време на разговорите инж. Дилов коментира най-значимите европейски проекти, по които работи общината, като се спря по-подробно на Водния цикъл и Регионалното депо за битови отпадъци. Гостите поставиха въпроса за бъдещи съвместни проекти между общините Видин и Зайчар, с възможност към тях да се присъединят и съседни общини от Румъния. Интересът бе насочен главно към сфери като спорт и туризъм. Идеята е обединяването на усилията в трансграничния регион да доведе до повишаване на интереса към него и да привлече по-голям брой туристи и инвеститори.

Видин и Зайчар обсъждат съвместни проекти в областта на спорта и туризма
netinfo

От своя страна Добромир Дилов предложи да се подкрепят общи мероприятия, които се организират от общината. Той отправи покана към сърбите да се включат с автомобилни състезатели в предстоящото ралиспринт „Вида", което ще се проведе на 30 и 31 май.
По-късно домакини и гости разгледаха някои от спортните обекти в града.
Заместник-кметът определи посещението като навременно и ползотворно и за двете страни. Взето бе решение като първа стъпка към бъдещата работа по съвместни трансгранични проекти да бъде подписването на Меморандум за сътрудничество между общините Видин и Зайчар.