Вандо - сред спортните таланти на „Еврофутбол”
Вандо - сред спортните таланти на „Еврофутбол” / Gong.bg

Врачанският лекоатлет Иван Петров е един от спортистите, представени в специална поредица с плакати на Еврофутбол. Целта да се покажат младите таланти, подпомагани финансово чрез програма на Еврофутбол. Кадрите са избрани от проведените с всеки от 24-мата състезатели фотосесии, заснети през последните два месеца. Фотограф на творбите е Илиан Телкеджиев.

С тази си инициатива „Еврофутбол“ иска да запечата моментите на усилена подготовка на спортистите, да покаже красивите моменти на спорта и не на последно място да направи реверанс към талантливите млади надежди за техните усилия за постигането на високите им спортни цели.

 

Иван Петров е състезател на Атлетически клуб "Павел Павлов", с треньор  Румен Павлов. Неговите дисциплини са 100, 200 и 400 метра гладко бягане. Спортист № 9 на Враца за 2012 г., държавен шампион за юноши за 2013 г. в коронната си дисциплина 400 м на шампионата в Правец. Записва и две пети места на тазгодишната Балканиада.Четири пъти държавен шампион за 2012 г и 5-ти на Балканиада до 20 години.